לפני המראתו התייחס נתניהו לסכסוך הקואליציוני עם השר כחלון בנושא התאגיד ואמר "בשביל מה צריך את התאגיד הזה? לשלוח מאות משפחות הביתה ערב פסח, בשביל מה?". בביקור בסין יושם דגש על המשך חיזוק שיתוף הפעולה הכלכלי עם ממשלת סין: המשך הגדלת היצוא של ישראל לסין, משיכת השקעות סיניות לישראל, הגדלת שיתופי הפעולה התעשייתיים והמחקריים בין החברות הסיניות והישראליות
ראש הממשלה בנימין נתניהו יצא לפנות בוקר לביקור רשמי בסין, בעקבות הזמנת ממשלת סין, לציון 25 שנים ליחסים הדיפלומטים בין שתי המדינות. נשיא סין, שי ג'ינפינג, ייפגש עם רה"מ נתניהו ויארח אותו לארוחת ערב רשמית. נתניהו ייפגש גם עם ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג.
ההתייחסות למשבר הקואליציוני בנושא התאגיד
לפני המראתו לסין התייחס ראש הממשלה נתניהו לסכסוך הקואליציוני עם שר האוצר משה כחלון לגבי עליית תאגיד השידור הציבורי לאוויר: "ממשלה מתקיימת על סמך הסכמים קואליציונים. בהסכם הקואליציוני נקבע במפורש שכל המפלגות מחויבות להחלטות של הליכוד, שלנו, בנושאי התקשורת, לרבות סגירת התאגיד. האירוע היחידי היה סביב שאלת התקציב. בישיבה עם עובדי רשות השידור, ואני חייב להגיד לכם ישיבה מרגשת, קורעת לב, התברר לי שאין שום בעיה תקציבית. קודם כל, התקציב של רשות השידור, ההוצאות בפועל שלהם בשנה הזאת פחותות מהתקציב המיועד של התאגיד והם גם מוכנים להתייעל עוד. הם הבטיחו שכך יהיה. ולכן האגרה בוטלה, אין בעיה תקציבית בשביל מה צריך את התאגיד הזה? לשלוח מאות משפחות הביתה ערב פסח, בשביל מה? לכן לא יכול להיות מצב שאנחנו בליכוד עם 30 מנדטים מכבדים את כל הסעיפים הקואליציונים של מפלגות קטנות, גם בנושאים שאנחנו לא מסכימים כמו מס על דירה שלישית, שכל הליכוד התנגד לו, אבל כיבדנו את זה כי יש הסכמים וכשבאים הסעיפים שלנו, שהם חשובים לליכוד ולי, את זה לא מכבדים. זה לא מקובל עלינו".
באשר לביקור בסין אמר ראש הממשדלה נתניהו: "אני יוצא עכשיו לביקור בסין בהזמנת ממשלת סין. אני אפגש שם עם הנשיא, עם ראש הממשלה. אנחנו נציין 25 שנים לכינון היחסים בין ישראל למעצמה הגדולה הזאת. בנוסף לזה אני אהיה נוכח בוועידת חדשנות בסין. ישראל היא מדינה מאוד מבוקשת כפי שאתם יכולים ללמוד מהביקורים האחרונים בוושינגטון, במוסקבה ובמדינות רבות אחרות ועכשיו גם בסין".
בביקור בסין יושם דגש על המשך חיזוק שיתוף הפעולה הכלכלי עם ממשלת סין: המשך הגדלת היצוא של ישראל לסין, משיכת השקעות סיניות לישראל, הגדלת שיתופי הפעולה התעשייתיים והמחקריים בין החברות הסיניות והישראליות. במשך הביקור ייחתמו שורה של הסכמים כלכליים אשר יסייעו לתעשייה הישראלית להמשיך לפרוץ ולהגדיל את מספר החברות הפועלות והמייצאות לסין. ראש הממשלה נתניהו ייפגש עם ראשי התאגידים הגדולים ביותר בסין, אשר לכל אחד מהם מחזור של עשרות מיליארדי דולרים.
משלחת עסקית בכירה
לראש הממשלה הצטרפה משלחת עסקית בכירה המונה עשרות אנשי עסקים ישראלים, ממגוון תעשיות ומחברות הפועלות בסין וחברות המעוניינות לחדור לשוק הסיני. חברי המשלחת ישתתפו בפורום עסקי עם יותר מ-500 מוזמנים, בראשות ראש הממשלה נתניהו.
ועידת החדשנות
כמו כן ישתתף נתניהו בוועידת החדשנות השלישית המשותפת לישראל ולסין. ועידת החדשנות הראשונה התקיימה בסין ב- 2015 והשנייה התקיימה בשנה שעברה בישראל בהשתתפות סגנית ראש ממשלת סין. ישראל וסין יחתמו הסכמים לשת"פ בתחום התעופה, החינוך, הבאת עובדי בנייה סינים לישראל, מדע, בריאות, הגנת הסביבה ותכנית תלתשנתית לצוות המשימה לחיזוק הקשרים הכלכליים בין ישראל לבין סין.
השרים הנלווים
לביקורו של רה"מ נתניהו בסין נלווים השר להגנת הסביבה זאב אלקין, שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, שר הבריאות יעקב ליצמן ושר המדע, הטכנולוגיה והחלל אופיר אקוניס, שאמור אחרי סין להמשיך לביקור ביפן ויוביל שם משלחת אנשי אקדמיה לשורת פגישות בנושא מדע, טכנולוגיה וחדשנות במטרה להעמיק את שיתוף הפעולה האקדמי מול מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. שר החקלאות אורי אריאל, שאמור היה לצאת לסין, לא יצא מאחר וההסכמים בתחומו לא גובשו סופית. במידה והם יגובשו, יחתום עליהם מנכ"ל משרד החקלאות, השוהה כבר כמה ימים בסין.