• חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
תפריט
  • חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
ד"ש מהשומרון עם יפעת אריאלי - לחץ לצפייה
  • חרבות ברזל : עדכונים
  • עקבו אחרינו בטלגרם
  • עקבו אחרינו בווצאפ
צרכנות
אוכל
זוגיות
תעופה
תיירות
דעות
תרבות
משפטי
נומרולוגיה
ילדודס
שיווק
בריאות
עיצוב
יהדות
סטיילינג
גינון
נדל"ן
גרפיקה
פרסם כאן
כתבים
ראשי » כלכלה ופיננסים » שיטת הרב-קו פוגעת באזרחים ותיקים הנוסעים ברכבת

שיטת הרב-קו פוגעת באזרחים ותיקים הנוסעים ברכבת

עמי אטינגר 20/09/2018 9:12


אזרחים ותיקים נאלצים לשלם מחיר מלא ברכבת בגלל שאין בידם כרטיס רב-קו. מה גם, שלא בכל תחנת רכבת ניתן להנפיק את כרטיס הרב-קו

כרטיס אזרח ותיק

אזרחים ותיקים רבים נדהמים כשהם מגיעים לתחנת הרכבת ומחוייבים לשלם מחיר מלא עבור כרטיס נסיעה, בגלל שאין ברשותם כרטיס רב-קו. הם גם מתלוננים, כי לא בכל תחנה ניתן להנפיק את הרב-קו ולכן הם מחוייבים לשלם את המחיר המלא, בתחנות שלא מנפקים רב-קו.

אזרחים ותיקים החיים על פנסיה קטנה מחוייבים בתקנה זו, כשרבים מהם לא מבינים אפילו מה צריך לעשות בנידון וכתוצאה מכך הם מחוייבים לשלם את המחיר המלא.

המשפט: "כוונות טובות, מוליכות לגהינום", מתאים גם במקרה של התקנה האומללה הזאת. יש היגיון ברצון להסיט את הציבור לנסוע בתחבורה ציבורית, באמצעות הרב-קו. אבל, חייבים לבצע זאת רק לאחר שבכל תחנות הרכבת ניתן יהיה להנפיק את הרב-קו, שבאמצעותו יקבל האזרח הוותיק את ההנחות המגיעות לו. מה גם שהרבה אזרחים ותיקים מימלא משתמשים בתחבורה הציבורית.

כרטיס רב-קו

כאשר הליכי הנפקת הרב-קו לא יושמו במלואן ובכל תחנות הרכבת, נוצרה שלומיאליות לשמה. כך קורה כשאזרח ותיק מגיע לתחנת רכבת שאין בה מערכת הנפקת רב קו הוא מחוייב לשלם את מלוא המחיר. אסור היה להתחיל ביישום התקנה אלא רק לאחר השלמתה, כשלא עשו כך גרמו לפגיעה באלפי אזרחים ותיקים.

תגובת משרד התחבורה: "רכבת ישראל מיישמת את החלטת בג"צ לפיה ההנחות לנוסעים, ובהם אזרחים ותיקים, יינתנו באמצעות כרטיס הרב-קו בלבד. ניתן להזמין כרטיס רב-קו אישי באמצעות האינטרנט, במוקדי השירות הפרוסים ברחבי הארץ וכן ב-9 תחנות רכבת נבחרות".

אזרחים ותיקים חדשות רכבת ישראל תחבורה תחבורה ציבורית

עמי אטינגר |להציג את כל הפוסטים של עמי אטינגר

עורך חדשות ב"דבר" ו"ידיעות אחרונות", 25 שנה עיתונאי ב"מעריב" בתפקידים: עורך חדשות, עורך כלכלי, רכז כתבים וכתב לענייני תעופה, תיירות ותעשיות ביטחוניות, עיתון מגפון באותם התחומים בתוספת כתב כלכלי ובעיתון אשקובית לב השומרון באותם התחומים

« פוסט קודם
פוסט הבא »
מחפשים משהו?
תגיות
אוכל (534) אל על (171) אריאל (278) בלב החדשות (193) בריאות (340) הורים (279) העיר אריאל (188) חברת תעופה (597) חגים (259) חדשות (2771) חדשות בשומרון (606) חדשות מאריאל (308) חדשות מהארץ (3077) חדשות מהעולם (315) חינוך (235) טיולים (482) טיסות (219) טיסות לחו"ל (169) טכנולוגיה (187) טרור (542) יוסי דגן (183) ילדים (451) ירושלים (223) כלכלה (1556) מבזק (289) מבזקים (346) מגונדרת (161) מדינה (202) מדיני (192) מזון (237) משפט ופלילים (375) נוער (173) נופש (373) ספורט (163) עסקים (327) פלילים (159) פנאי (866) צבא (247) צבא וביטחון (1043) צרכנות (865) שומרון (243) תחבורה (323) תיירות (1163) תעופה (1173) תרבות (401)

בלב החדשות – משנת 2010  / פרסמו אצלנו /  ashkubit.com

© אריאלי פרסום ותקשורת

תגיות
אוכל אל על אריאל בלב החדשות בריאות הורים העיר אריאל חברת תעופה חגים חדשות חדשות בשומרון חדשות מאריאל חדשות מהארץ חדשות מהעולם חינוך טיולים טיסות טיסות לחו"ל טכנולוגיה טרור יוסי דגן ילדים ירושלים כלכלה מבזק מבזקים מגונדרת מדינה מדיני מזון משפט ופלילים נוער נופש ספורט עסקים פלילים פנאי צבא צבא וביטחון צרכנות שומרון תחבורה תיירות תעופה תרבות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס