חקירה סמויה של הברחות מיהודה ושומרון חשפה חיילים ששיתפו פעולה עם המבריחים תמורת אלפי שקלים. שישה חיילי צה"ל נעצרו בחשד של לקיחת שוחד וסיכון המדינה.
היום(שני) לפנות בוקר פשטו כוחות הביטחון על בתיהם של חשודים בהברחות של כלי נשק ומוצרי טבק בתחומי יהודה ושומרון והארץ. בוצעו מעצרים רחבי היקף בשיתוף פעולה בין משטרת ישראל והיחידה לחקירות פנים בצה"ל כשהכוחות פשטו על בתיהם של החשודים בתחומי יו"ש והארץ.
במהלך המבצע נעצרו לחקירה 22 חשודים מהם שמונה אזרחים, שמונה פלסטינים ושישה חיילי צה"ל שמשרתים במעברים.
ראש מפלג פשיעה פלילית בימ"ר ש"י סנ"צ אליעז חליבה:" מדובר בפעילות משמעותית במהלכה זיהינו משולש מסוכן בו אמצעי לחימה וטובין הוברחו מתחומי יהודה ושומרון לתחומי הארץ דרך המעברים שאמורים לשמש מסננת ורשת ביטחון."
סנ"צ אליעז חליבה צילום: דוברות המשטרה
עוד אמר חליבה כי:" פעילות זאת מצטרפת למגוון פעילויות אפקטיביות בהן משקיעים משטרת ישראל וכוחות הביטחון במהלך השנה במטרה לצמצם את הפשיעה המשולבת בין איו"ש לישראל."
במסגרת החקירה והתקדמותה עלה חשד כי חיילים המשרתים במעברים באזורי יהודה ושומרון, שיתפו פעולה עם החשודים ואפשרו את ההברחות דרך המעברים תמורת תשלום של אלפי שקלים.
עם תחילתה של החקירה הסמויה בוצעו פעילויות מודיעיניות ומבצעיות בשטחי איו"ש ובתחומי פנים הארץ, בהובלת משטרת ישראל ובשיתוף היחידה לחקירות פנים בצה"ל , בחקירה עלה חשד כי במהלך תקופה בוצעו הברחות רחבות היקף על ידי חשודים פלסטינים באמצעות כלי רכב לתחומי הארץ.
במהלך החיפושים תפסו כוחות הביטחון אמצעי לחימה רבים, פלאפונים וסכומי כסף מזומן בשווי של עשרות שקלים. העצורים נחקרים בחשד לסחר באמצעי לחימה והברחת טובין בנסיבות מחמירות וחלקם בחשד ללקיחת שוחד וחריגה מסמכות תוך סיכון המדינה. החשודים יובאו לבתי משפט השלום בירושלים ולבית הדין הצבאי ביפו שידון בעניינם.