חברות פינטק מפתחות טכנולוגיות שמאפשרות לספק שירותים ומוצרים פיננסיים ולשפרם. הן עושות זאת באמצעות אפליקציות, אלגוריתמים ועוד פיתוחים
שרי האוצר של ישראל ושל הונג קונג סיכמו על קידום הסכם פינטק (Fintech) , שהוא שילוב של פיננסים וטכנולוגיה, או בקיצור – טכנולוגיה פיננסית. תחום הפינטק הוא מהתחומים הצומחים והמבטיחים בעולם ההייטק של ימינו.
הסיכום התקבל בפגישה של שר האוצר, משה כחלון ומנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד עם המזכיר הפיננסי של הונג קונג, פול צ'אנג ושר האוצר ג'יימס לאו, שהגיעו לארץ בראש משלחת של 60 אנשי עסקים במטרה להעמיק את היחסים בין המדינות.
עולם הפינטק מכוון בדרך כלל לחדשנות הטכנולוגית שמתרכזת בעולם הפיננסים. חברות פינטק מפתחות טכנולוגיות שמאפשרות לספק שירותים ומוצרים פיננסיים ולשפרם. הן עושות זאת באמצעות אפליקציות, אלגוריתמים ועוד פיתוחים מתקדמים ויוצרות פתרונות פיננסיים מקוונים לבעיות ותפקודים פיננסיים.
בפיתוחי הפינטק משתמשים בנקים, חברות ביטוח ומוסדות פיננסיים גדולים, כמו גם חברות סטארט אפ צעירות, המציעות שירותים חדשניים, חלקם משבשי שווקים מסורתיים באמצעות שירותים כספיים ופיננסיים חדשניים, שמשנים את חוקי העולם הפיננסי ואת התנהלותו. בין הפיתוחים הללו ניתן למצוא שירותים שמפשטים את דרכי התשלום, כמו גם מניעת תרמיות והונאות וכדומה.
שר האוצר, משה כחלון אמר לעמיתיו מהונג קונג: "כאשר הקהילות העסקיות והטכנולוגיות של הונג קונג וישראל יתאחדו, הם ללא ספק יקרינו על הנוף הטכנולוגי הגלובלי".
הונג קונג מצטרפת למדינות רבות בעולם שמכירות בישראל כמדינה מובילה בתחומי בינה מלאכותית, ביו-רפואה, ביוטכנולוגיה, אבטחת סייבר וטכנולוגיה פיננסית (פינטק).
בהתבסס על יחסים דו-צדדיים טובים בין שתי המדינות, הביעו שני השרים את מחויבותם להוסיף ולהגביר את שיתוף הפעולה ההדדי ביניהם בתחום הפיננסיים באמצעות קידום הסכם לשיתוף פעולה בתחום הפינטק, קידום חתימה על אמנה למניעת כפל מס ובחינת קיום פגישות סדירות בין הדרגים המקצועיים של משרדי האוצר משתי המדינות.