החל מחצות יום שלישי הופחתו מסי הקנייה על בירה ועל משקאות משכרים. המס על הבירה הופחת בכ-46%, המס על משקאות משכרים הופחת ב-21%. האוצר: הפחתת המס יוצרת, לכאורה, אובדן הכנסות של עד 250 מיליון, אך המהלך צפוי להיות מאוזן פיסקלית, תודות לאכיפה מוגברת מתוכננת בתחום זיוף והברחת אלכוהול
שר האוצר, משה כחלון, אימץ ביום שלישי השבוע את המלצותיו של צוות מקצועי בראשות מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, ובהשתתפות נציגי
רשות המסים, לפיהן יש לבטל את השינויים שנעשו במיסוי בירה בשנת 2012 ובמיסוי משקאות משכרים בשנת 2013 ובכך אימץ מחדש את שיעור המס שנקבע במתווה המקורי של הרפורמה באלכוהול, שהוצע על ידי רשות המסים. שינוי המס ייכנס לתוקפו בחצות ליל שלישי, לאחר פרסומו ברשומות. המס על הבירה הופחת בכ-46%, המס על משקאות משכרים הופחת ב-21%.
שר האוצר, משה כחלון: "לאחר הורדת המע"מ ומס החברות, מתאפשר לנו להביא לעם ישראל בשורה נוספת לקראת החגים. נמשיך לפעול להורדת יוקר המחיה בישראל ולהקל על הצרכנים בכל מקום בו ניתן. אנחנו מתכוונים להמשיך במגמה ולא נהסס לתקן עיוותים במס ככל שנדרש ולהקל על האזרחים".
בירה
בשנת 2012 הוכפל המס המושת על הבירה בישראל ונקבע, כי בירה בריכוז כוהל של יותר מ-3.8% (בחבית / באריזה חד פעמית / בבקבוק לשימוש חוזר בריכוז כוהל מעל 3.8% יוטל מס בשיעור של 4.33 שקלים לליטר. רמת מיסוי זו גבוהה משמעותית מזו הנהוגה במדינות ה-OECD ובחינת התוצאות של העלאת המס על בירה בשנים 2013- 2015 הראתה, כי למרות ההכפלה של המיסוי, הדבר כמעט ולא השפיע על היקפי הצריכה של בירה. המשמעות, כי הטלת המס בשנת 2012 נפלה רובה ככולה על ציבור הצרכנים ללא תועלת ממשית לעניין צמצום השתייה המזיקה. לכן, החל מליל יום שלישי, שיעור המס על בירה זו הוא 2.33 שלים לליטר. בירה בבקבוק לשימוש חוזר שמכילה כוהל בריכוז של עד 3.8% תישאר פטורה ממס קנייה.
משקאות משכרים[coupon couponid="loop" category="פרסום" couponorderby="date" coupon_align="cctor_alignleft" name="Coupon Loop"]
הצוות התייחס גם למיסוי המוטל על משקאות משכרים, כגון וודקה, וויסקי, עראק, ג'ין וכו'. מנכ"ל האוצר מסר לשר, כי בחינת העלאת המס בשנים 2014- 2015 הצביעה, כי למרות התכנון המקורי, הרי שהעלאת מס הקנייה כלל לא הביאה לתוספת הכנסות במונחים ריאליים. בהתאם להמלצות הצוות, נדרש שינוי מבני מיידי גם בשל ההתפתחויות השליליות בענף האלכוהול – התפתחות של תעשייה פיראטית, שמייצרת משקאות מזיקים לבריאות, פגיעה בציבור העוסקים הישרים שנאלצים להתמודד עם שוק שחור בהיקפים לא מבוטלים ופגיעה בציבור הצרכנים בשל העלאת המס.
לאור האמור, אימץ שר האוצר את המלצות הצוות הנוספות, במסגרתן יוחזר המס באופן מיידי למתווה המקורי שנקבע עוד בשנת 2010 על ידי רשות המסים ואושר על ידי ועדת הכספים של הכנסת בתיאום עם הארגונים הכלכליים הבינלאומיים באשר לשיטת המיסוי הנכונה לאלכוהול ומוצריו. בכך הופחת מס הקנייה על משקאות משכרים מ-106.9 שקל לליטר כוהל ל-85 שקל לליטר.
האוצר: הפחתת המס יוצרת, לכאורה, אובדן הכנסות של עד 250 מיליון, אך המהלך צפוי להיות מאוזן פיסקלית, תודות לאכיפה מוגברת מתוכננת בתחום זיוף והברחת אלכוהול.