שר הביטחון בני גנץ הגיע היום יחד עם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן לנחם את משפחת הורגן ואמר: אסון גדול, נמשיך להאחז בשטח ובמקום היפה שאתם גרים בו.
שר הביטחון בני גנץ הגיע הבוקר רביעי יחד עם ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן לנחם את משפחת הורגן ביישוב טל מנשה שבצפון השומרון במהלך הביקור בנימין הורגן בעלה של אסתר הורגן הי"ד, הבהיר כי המשפחה רוצה להוסיף אור של בנייה כתשובה לרצח ולחזק את הבנייה בצפון השומרון כתשובה לרצח המזעזע
שר הביטחון אמר במהלך הביקור כי אין לי ספק שזה אסון גדול. אני מאחל לכם שתהיו חזקים בדרככם שלכם, תהיו אתם אחד עם השני תתמכו אחד בשני. אנחנו צריכים להמשיך להאחז בשטח, במקום היפה שאתם גרים בו. אני מכיר אותו, אנחנו נשב בנפרד ונדסקס דברים אחרים מה אפשר לקדם עם ובלי קשר לעניין הזה"
ראש המועצה יוסי דגן שהתלווה לגנץ בביקור אמר כי "המשפחה הזו מאירה את כל העולם באור יקרות, משפחה שלא מחפשת את הרע אלא את הטוב, טוב של בנייה, טוב של פיתוח, טוב של גדילה וצמיחה. ממשלת ישראל צריכה לאשר את התב"ע של היישוב טל מנשה עוד במהלך השבעה, זו תהיה התשובה שלנו לטרוריסטים הברברים ולכל העולם כולו שיעדו שעם ישראל כאן כדי לנצח"
הודעה על כוונת צה"ל להריסת שתי הקומות בהן התגורר המחבל מוחמד קבהא נמסרה היום למשפחתו. ניתנה ניתנה אפשרות להגיש השגה נגד ההריסה.