לרגל האירוע המוזיקלי "פסנתרים" שיתקיים בתיאטרון ירושלים בחודש דצמבר 2015, תתקיים תערוכה קבוצתית באכסדראות התיאטרון.
תרבות המאגד בתוכו אמנויות במה ואמנות חזותית, יזם תערוכה המחברת בין עולמות אמנותיים אלה, לרגל אירוע "24 שעות פסנתרים" המתקיים בו.
משחר ההיסטוריה ,מוסיקה ואמנות, שתיים מתשע המוזות, הלכו בכפיפה זו עם זו. עיקר תפקידה של מוזת המוזיקה היה להעניק השראה ליוצרים השונים, בעיקר למשוררים, למוזיקאים ולפילוסופים.
הקישור הזה בין יצירת אמנות חזותית ובין מוסיקה אינו מקרי, שכן השניים חולקים לא מעט מן המשותף. היסוד הראשון שמקשר בין אמנות פלסטית ומוזיקה הוא היסוד ההרמוני המאפיין את שניהם. כמו כן הם צירוף של כמה יסודות שונים לכדי מכלול שבו הם אמורים לתפקד ביחד בכדי להניב את התוצר הסופי. בעוד שבאמנות חזותית מדובר בקווים, צבעים וצורות הרי שבמוסיקה מדובר על צלילים שונים. יסוד משותף נוסף של ציור ומוזיקה ובייחוד צבע ומוזיקה הוא הטונליות. הקשר בין צבע ומוזיקה מתבטא בכך שגם לצליל וגם לגוון ישנן דרגות שונות שאיתן יכול האמן או המוזיקאי לשחק לצרכיו. במילים אחרות, הקשר בין צבע ומוסיקה הוא בכך שגם לצבעים וגם לצלילים ישנם סולמות שונים שניתן למדוד באופן יחסית מדויק ושימושים שונים שלהם מצטרפים יחד לכדי יצירת האמנות.
הצייר הנודע קנדינסקי, שהיה תאורטיקן וצייר אמנות מופשטת, מצא קשר בין מוסיקה לאמנות. הוא גם חשב שלמוזיקה קדימות ועליונות על פני האמנות. המוזיקה משתמשת באלמנטים מופשטים – צלילים ומספקת למאזין חופש ליצור תגובה רגשית לדמיין, לתת פרשנות. זו עשייה נעלה בכך שהיא בעלת "קצה פתוח" ומאפשרת פיתוח נוסף ויוצרת הליך דינאמי, ריגשי, חוויתי אצל המאזין.
התערוכה , המציגה למעלה מ 60 אמנים היוצרים במדיות שונות, מתייחדת בפרשנות האישית אותה נותן כל אחד מהאמנים לנושא. נוצרת שפה אוניברסאלית בה המוזיקה מושמעת, ללא צלילים.
אמנים מכל תחומי האמנות הפלאסטית מדן ועד אילת, מביאים את יצירותיהם : ציור, פיסול מיצג ומיצב שנוצרו בהשראת הנושא הרלוונטי.
פתיחה חגיגית : יום רביעי, 23.12.2015 בשעה 18:00
תיאטרון ירושלים רח מרכוס 20 , ירושלים
אוצרת : נגה ארד-אילון