את תקציב הפיתוח לשנים הבאות אישר שר התחבורה ישראל כץ. השר כץ: התכנית כוללת את הכפלת מסילת החוף, חיבור תחנת ראשל"צ ראשונים לתחנת ראשל"צ משה דיין, הרחבת תחנת הרכבת בנתב"ג, הקמת מסילת עוקף לוד, חיבור תחנת ראשל"צ ראשונים לפאתי מודיעין, חיבור מודיעין לקו המהיר לירושלים, הקמת שלוחות מסילתיות לרכבות משא מהנמלים ובניית מסופי מטען נוספים ברחבי הארץ
שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ, אישר את תקציב הפיתוח של רכבת ישראל עד לשנת 2020, בהיקף של 28.3 מיליארד שקלים. מדובר בתקציב הפיתוח הגדול ביותר שאושר עד כה לרכבת ישראל.
חשמול הרכבת
אחד הפרויקטים העיקריים הכלולים בתקציב, הוא מיזם הענקי להסבת רשת הרכבות הארצית לחשמל ורכש של רכבות חשמליות וציוד נייד בעלות של כ-12 מיליארד שקלים. "פרויקט חשמול הרכבת צפוי להגביר באופן ניכר את תדירות ומהירות הרכבת ולהגדיל את רמת האמינות והדיוק של הרכבת", אמר כץ.
החלפת מערכות האיתות והקשר
עוד כולל התקציב את החלפת מערכות האיתות והקשר של הרכבת, שיגבירו את הבטיחות ויגדילו את קיבולת רשת מסילות הברזל הארצית. עלות ההשקעה במערכות אלה נאמדת בכ-3.7 מיליארד שקלים. בנוסף לכך יפותחו ויוקמו מתחמי תחזוקה חדשים של הרכבת, ויותאמו מתחמים קיימים לעבודה בחשמל, בעלות של כ- 3.4 מיליארד שקלים.
פרויקטים
התקציב כולל את חיבור תחנת ראשל"צ – ראשונים לפאתי מודיעין, חיבור מודיעין לקו המהיר לירושלים וכן הקמת שלוחות מסילתיות לרכבות משא מהנמלים ליעדים שונים והקמת מסופי מטען נוספים ברחבי הארץ.
מלבד פרויקטים אלה, תוקצבו כ-700 מיליון שקלים לקידום תכנון של פרויקטים תשתיתיים עתידיים, בהם הכפלת מסילת החוף, חיבור תחנת ראשל"צ –ראשונים לתחנת ראשון לציון- משה דיין, הרחבת תחנת נתב"ג, והקמת מסילת עוקף לוד, שתפחית את מספר הרכבות החולפות בעיר לוד.
תכנית רכבת ישראל שאושרה על ידי השר כץ, כוללת גם הקמת תחנות נוסעים חדשות בכפר מנחם, מזכרת בתיה ונתניה, בעלות של 153 מיליון שקלים וכן שדרוג תחנות נוסעים קיימות, הוספת חניוני "חנה וסע" במתחמי התחנות ופרויקטים לשיפור השירות לנוסעים בעלות של 245 מיליון שקלים.
הפרדות מסילתיות
משרד התחבורה וחברת רכבת ישראל ישקיעו בשנים הקרובות 335 מיליון שקלים בהקמת הפרדות מפלסיות נוספות, בנקודות מפגש של מסילות רכבת וכבישים במטרה להגביר את בטיחותם של הרכבות וכלי הרכב, בעקבות העלייה בתנועת הרכבות בשנים האחרונות.
השר כץ ציין כי תקציב פיתוח רכבת ישראל שאושר, יסייע לצמצם פערים כלכליים וחברתיים, באמצעות הגדלת היכולת של רכבת ישראל להסיע יותר נוסעים ממקום למקום ובמהירות גדולה יותר. לדבריו, הפיתוח המואץ של רכבת ישראל יאפשר גם להרחיב את מגוון אפשרויות המגורים והתעסוקה של תושבי הפריפריה.
מהנהלת רכבת ישראל נמסר כי תקציב הרכבת צפוי לשפר באופן משמעותי את השירות שהרכבת מספקת ללקוחותיה. הפעלת רכבות חשמליות, החלפת מערכות שליטה ובטיחות והקמת הקווים החדשים, צפויים להכפיל את היקף הפעילות של החברה מ-450 ל-860 רכבות ביממה, ולהביא את הרכבת ליעד של 70 מיליון נוסעים בשנה ואף יותר מכך.
עוד בנושא :