בתרגיל, שהתבצע ביום רביעי השבוע, השתתפו צוותי מד"א, כבאות, משטרה ומהרכבת ישראל לבחינת שיתוף הפעולה ביניהם, בתרגיל ייחודי המדמה תרחישים שונים במנהרת הרכבת בקו תחנת רכבת כרמיאל החדש שיפתח בערב ראש השנה
ביום רביעי השבוע התקיים תרגיל משותף לרכבת ישראל, משטרת ישראל, מגן דוד אדום ומכבי האש, שמטרתו ליצור שיתוף פעולה וכשירות לטיפול במקרי חירום בקו לכרמיאל החדש, לקראת פתיחתו הצפויה בערב ראש השנה.
במסגרת התרגיל, שנוהל על ידי משטרת ישראל, תרגלו יחד כלל כוחות ההצלה והביטחון הלאומיים של ישראל שיתוף פעולה בתרחישים שונים בקו זה של רכבת ישראל, בדגש על אירועים שיתרחשו במנהרות 'בית הכרם' שאורכן הוא 4.6 ק"מ.
כמה תרחישים מרכזיים
התרגיל כלל כמה תרחישים מרכזיים, בהם תרגלו צוותי מד"א יחד עם כוחות החירום הנוספים את המענה לאירועים שונים. כחלק מהתרגיל, נכנסו אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ של מד"א אל תוך המנהרות, החובשים והפאראמדיקים תרגלו מתן טיפול רפואי וחילוץ נפגעים רבים משטח המנהרה.
בת-שבע גואז, סגנית מנהל מרחב אשר במד"א: "התרגיל בראש ובראשונה נועד לפתח את תפיסת ההפעלה כיצד נכון לארגוני חירום לעבוד בתוך מנהרה. שיתוף פעולה של מד"א עם כלל גופי החירום היה מצוין והושגה הבנה חשובה וטובה כיצד להתנהל באירוע אמת".
רכבת הגליל
מנכ"ל רכבת ישראל שחר איילון: "רכבת הגליל היא שלב נוסף לקראת הדור הבא של רכבת ישראל. הרכבת תעניק שרות לקהלים חדשים, במקומות חדשים, ביותר רכבות וליותר יעדים. אנו גאים לחנוך עוד קו חדש ולהגשים את חזון רכבת ישראל כחברה עסקית חברתית. אנו מוכנים להפעלת הנסיעות הסדירות החל מערב ראש השנה. אנו מתכוננים יחד עם כוחות הביטחון לתרחישים שונים, הקשורים בין היתר לתפעול ובטיחות הרכבות והנוסעים בקטעי המנהרות. איישנו את תחנות הרכבת החדשות – אחיהוד וכרמיאל, במיטב הצוותים, הנהגים והפקחים הודרכו על התוואי החדש וכבר מתרגשים להפעלתו, ומרכז הפיקוד והשליטה של רכבת ישראל מוכן ומזומן למשימה".
מנהרות – אתגר חדש
רחמים (מימי) סידיס, מנהל מרחב אשר במד"א: "התרחישים שתורגלו במנהרות 'בית הכרם' הם בעלי חשיבות גבוהה מאוד. מנהרות הרכבת הן אתגר חדש, אתגר שהחובשים והפאראמדיקים של מד"א לא התמודדו איתו עד היום. אין לי ספק כי התרגול ושיתוף הפעולה הזה יביא לרמת מוכנות גבוהה ויבטיח שברגע האמת נהיה מוכנים גם לתרחישים מסוג זה".