אמר היום יו"ר אל על אלי דפס, בדיון בוועדת הקורונה, בראשותו של ח"כ עפר שלח, על פגיעת הקורונה בתיירות ובתעופה. אתמול קיימה הנהלת החברה שיחות עם הנהלת משרד האוצר, הקשורות עלזרה שהיא מבקשת
"אם לא נקבל עזרה מיידית בטווח הימים הקרובים אל על עלולה להיסגר", אמר הבוקר יו"ר אל על אלי דפס בדיון בוועדת הקורונה, בראשותו של ח"כ עפר שלח, על פגיעת הקורונה בתיירות ובתעופה.
בפתיחת הדיון אמר יו"ר הוועדה ח"כ עפר שלח: "התיירות והתעופה נפגעו בצורה משמעותית במשבר, המציב את כל הגורמים בענפים האלו בקושי משמעותי".
ח"כ שלח שאל שאלה את יו"ר אל על: "איזה סכום הוצג למשרד האוצר: 250 מיליון דולר ועוד 100 מיליון דולר וגם תוכנית התייעלות?
יו"ר אל על אלי דפס השיב: אל על נכנסה למשבר קורונה לפני כל החברות האחרות. מחזור הכנסות של 200 מיליון דולר פסק לחלוטין. אל על פרוסה מעל 30 תחנות ברחבי העולם. אם לא נקבל עזרה מיידית בטווח הימים הקרובים אל על עלולה להיסגר".
אמש התקיימו שיחות בין הנהלת אל על לבין משרד האוצר בראשות המנכ"ל שי באב"ד באשר לעזרה שאל על מבקשת, אם בצורת מענק או בערבות להלוואה בנקאית שהיא אמור לקבל, לפי השמועות מבנק דיסקונט.
משבר הקורונה תפס את אל על עם תוצאות מאוד קשות בתום שנת 2019, כשהקורונה העמיקה את המשבר הפיננסי שלה ברבעון הראשון של 2020. כן, בהחלט יתכן, שזו הסיבה שמשרד האוצר לא ממהר לאשר עבורה את העזרה שהיא כל כך זקוקה לה.