השכר הממוצע של עובד בנמל אשדוד ב-2014 היה 442 אלף שקל בשנה, לעומת השכר הממוצע של שכיר במשק שהיה 117 אלף שקל למרות עלייה של 2%. כך מתברר היום מדוח החברות הממשלתיות שהציג מנהל רשות החברות הממשלתיות אורי יוגב.
הרווח הנקי הכולל של החברות הממשלתיות הסתכם בשנת 2014 ב-432 מיליון שקל. שיפור של כ-1 מיליארד שקלים לעומת שנת 2013, שבה נרשם הפסד של 592 מיליון שקל
הרווח הנקי הכולל של החברות הממשלתיות הסתכם בשנת 2014 ב-432 מיליון שקל. שיפור של כ-1 מיליארד שקלים לעומת שנת 2013, שבה נרשם הפסד של 592 מיליון שקל. כך מסר היום מנהל רשות החברות, מנהל רשות החברות הממשלתיות אורי יוגב, שהציג במסיבת עיתונאים את עיקרי דו"ח רשות החברות הממשלתיות לשנת 2014. הדו"ח מפרט את מצב עסקיהן של החברות, נכסיהן ותוצאות פעילותן.
רווח תפעולי
הרווח התפעולי הכולל של החברות הממשלתיות הסתכם בשנת 2014 ב- 5.753 מיליארד שקלים. שיפור של 132% לעומת שנת 2013, שבה הסתכם הרווח התפעולי ב-2.478 מיליארד שקלים. שיפור זה נרשם בעיקר בשל התייעלות בהוצאות הדלקים של חברת החשמל, עליה ברווח התפעולי של חברת הרכבת כתוצאה מחתימה על הסכם מול המדינה והנפקת אג"ח סחיר, שיפור ברווח התפעולי של חברת נתג"ז, התעשיות הביטחוניות וחברות נוספות.
רווח נקי
הרווח הנקי הכולל של החברות הממשלתיות הסתכם בשנת 2014 ב-432 מיליון שקל. שיפור של כ-1 מיליארד שקלים לעומת שנת 2013, שבה נרשם הפסד של 592 מיליון שקל. החברות שדיווחו על הרווחים הגבוהים ביותר הינן רכבת ישראל (1.529 מיליארד שקלים), רפאל (כ-322 מיליון שקל), חברת נמלי ישראל (כ-181 מיליון שקל) ומקורות (160 מיליון שקל). לעומתן, החברות שדיווחו על ההפסדים הגבוהים ביותר הינן תעש (כ-2.500 מיליארד שקלים) ודואר ישראל (כ-55 מיליון שקל).
הכנסות
עיקר הכנסותיהן של החברות הממשלתיות נובעות מחברת חשמל (כ-25.2 מיליארד שקל), התעשייה האווירית (כ-13.7 מיליארד שקל), רפאל (כ-7 מיליארד שקל), נתיבי ישראל (כ- 4.5 מיליארד שקל) ומקורות (כ-4.477 מיליארד שקל). ההכנסות מייצוא הסתכמו בכ-14.8 מיליארד שקל.
נקטעה מגמת ההפסדים
נתונים אלה מראים, כי בשנת 2014 נקטעה מגמת ההפסדים בביצועים העסקיים של החברות הממשלתיות, שהחלה לפני מספר שנים, והחברות הממשלתיות הציגו שיפור משמעותי ברמת היעילות והרווחיות, על רקע הרפורמה המקודמת בחברות הממשלתיות, הכוללת בין היתר טיפול במוקדי ההפסד בחברות הממשלתיות (כגון חברת החשמל הדואר ורכבת ישראל) מיקוד עסקי ושיפור רמת הניהול באמצעות מינויים מקצועיים ואיכותיים.
חברות ממשלתיות
בישראל פועלות 87 חברות ממשלתיות ומעורבות המעסיקות כ-59,000 עובדים, החברות פועלות בעיקר בענפי התשתיות, תחבורה, חשמל גז ודלק, רכבות ונמלים, בענף התעשיות הביטחוניות ובתחומי השיכון והבינוי, דואר ותחומים חברתיים נוספים.
החברות הממשלתיות המעסיקות את מירב העובדים הינן: תע"א המעסיקה כ-16,000 עובדים וחברת חשמל המעסיקה כ-13,000, ולאחריהן רפאל עם כ-6,600 עובדים ודואר ישראל עם כ-6,000 עובדים.
שכר ממוצע
עלות העסקה ממוצעת לשנה של עובדי חברות ממשלתיות ירדה בכ-0.3% ועמדה בשנת 2014 על כ- 310 אלף שקל בשנה, זאת לעומת עליה של כ-2% בשכר הממוצע במשק לתקופה זו. אבל, כשבודקים את השכר הממוצע, שהוא הוצאות השכר מחולק במספר עובדים ממוצע בשנה, השכר הממוצע של עובד בנמל אשדוד הוא 442 אלף שקל בשנה; השכר הממוצע של עובד בחברת חשמל הוא 346 אלף שקל בשנה (ירידה של 15%); השכר הממוצע של עובד בתעשייה האווירית הוא 354 אלף שקל בשנה (עלייה של 5%) השכר הממוצע של עובד בחברות ממשלתיות הוא 310 אלף שקל (ירידה של 2%) והשכר הממוצע של שכיר במשק הוא 117 אלף שקל (עלייה של 2%).
תחזית
לראשונה, רשות החברות הממשלתיות מציגה יעדים ותחזית להכנסות ולרווחיות של החברות הממשלתיות. תחזיות אלו מסמנות את היעדים העסקיים אליהם צריכים לשאוף ולהגיע הדירקטוריונים וההנהלות של החברות.
תחזית רווח והפסד מאוחד לשנת 2015 (במיליוני שקלים)
אירועים עיקריים
אירועים עיקריים ב-2014 כחלק ממהלך הרפורמה בחברות הממשלתיות:
תכנית ההבראה בדואר ישראל – רפורמה ותכנית הבראה היסטורית בשירותי הדואר של מדינת ישראל. במסגרת תכנית ההבראה צפויים לפרוש מהחברה כ-1,200 עובדים (לצד שינויים נוספים בהסכם הקיבוצי), יבוצעו שינויים נוספים בשווקי הפעילות ותוסדר הרגולציה בה פועלת החברה כיום. התכנית תאפשר לדואר ישראל לעבור לרווחיות נאותה ולספק את שירותי הדואר לציבור בצורה טובה משמעותית.
הנפקת אג"ח סחיר של חברת רכבת ישראל – הנפקת אגרות חוב סחירות בשוק ההון המקומי בהיקף של כ-1 מיליארד ₪. ההנפקה זכתה לביקושים גבוהים ונסגרה במרווח של כ-0.6 אחוזים מעל אגרות חוב ממשלתיות. ההנפקה תאפשר מקורות מימון משמעותיים לתכנית הפיתוח של הרכבת ותגביר את רמת הממשל התאגידי בחברה.
נבחרת הדירקטורים – במסגרת ההליך הראשון מונו מנבחרת הדירקטורים 2014 כ-120 דירקטורים. מאז תחילת יישום ההליך ועד היום לא מונו דירקטורים נציגי ציבור אשר אינם מנבחרת הדירקטורים. יישום המהלך הצליח להעלות את היכולות המקצועיות של הדירקטוריונים בחברות, את אי תלותם ואת ניתוקם מהפוליטיקה. בתחילת שנת 2015 השיקה רשות החברות הליך שני, כאשר הפעם תכלול רשימת הדירקטורים הסופית 6 סוגי פרופילים שונים: מומחה ניהולי בכיר, מומחה פיננסי, מומחה משפטי ומומחה תוכן (בתחום הביטחון, התשתיות או התחומים החברתיים). הדירקטורים שייבחרו צפויים לאייש את הדירקטוריונים של כ-85 חברות ממשלתיות, בהן יש מעל ל-250 מקומות פנויים כיום ושעתידים להתפנות בהמשך שנת 2015.
תעש – הפרטת התע"ש בשני שלבים: ראשית, פיצול והעברת החברה לחברה ממשלתית חדשה (תעש מערכות) והקמת חברה ממשלתית חדשה נוספת (תומר) לצורך פעילות מסווגת, ושנית, הפרטת החברה הממשלתית החדשה. ההפרטה צפויה להשביח את החברה ובכך להוסיף שחקן נוסף, בעל פוטנציאל גידול משמעותי, לשוק הביטחון הישראלי. ובנוסף, יפונו אלפי דונמים של קרקעות, אשר עליהם מתוכננת בניה רוויה בסדר גודל של עשרות אלפי יחידות דיור בעשור הקרוב.
עמידר– פני החברה שונו ונבחנת הרחבת מודל פעילות החברה למתן דיור בר השגה גם לאוכלוסייה רחבה יותר, קרי לאוכלוסייה בעלת הכנסה בינונית. מונו לחברה 6 דירקטורים בעלי ניסיון ניהולי ועסקי רב מנבחרת הדירקטורים, וכן הוחלפה השדרה הניהולית של החברה בבכירים מהמגזר העסקי.
מהלכים נוספים
בשנת 2014 קודמו מהלכים נוספים על ידי רשות החברות לשיפור המיקוד העסקי וטיפול בניקיון בחברות הממשלתיות כחלק משינוי תפיסה ומעבר לבעלות אקטיבית. בין מהלכים אלו ניתן למנות: הקמת יחידה משטרתית לטיפול בשחיתות בחברות הממשלתיות, העברת נושאי משרה מתפקידם עקב תפקוד לקוי, הקשחת התנאים להעסקת קרובי משפחה בחברות הממשלתיות, שינויים אסטרטגיים ומינויים חדשים של מנכלים עסקיים בחברות משמעותיות.
"מנטל למנוף כלכלי"
מנהל רשות החברות הממשלתיות אורי יוגב: עלייה של מיליארד שקלים ברווח היא בשורה טובה ואינדיקציה להצלחת התוכנית לרפורמה בחברות הממשלתיות. המשימה שלנו היא להפוך את החברות הממשלתיות בישראל מנטל על הציבור למנוף כלכלי שיקטין את יוקר המחיה ויעודד צמיחה. אנו מברכים על המעבר מהפסד לרווח אך הדרך עדיין ארוכה וקשה עד להבראה ומיצוי מלוא פוטנציאל הרווחיות".