• חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
תפריט
  • חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
ד"ש מהשומרון עם יפעת אריאלי - לחץ לצפייה
צרכנות
אוכל
זוגיות
תעופה
תיירות
דעות
תרבות
משפטי
נומרולוגיה
ילדודס
שיווק
בריאות
עיצוב
יהדות
סטיילינג
גינון
נדל"ן
גרפיקה
פרסם כאן
כתבים
ראשי » מדורים » הורות וילדים » זוגיות – כדאי שכולנו נלמד על מה אנחנו רבים

זוגיות – כדאי שכולנו נלמד על מה אנחנו רבים

מערכת אשקובית 18/06/2015 12:26

ד"ר אבירה רייזר מאוניברסיטת אריאל מגלה את הסוד- כל הזוגות רבים. על כן, היא מציעה, אולי כדאי שכולנו נלמד על מה אנחנו רבים, ונלמד כיצד לצאת מהויכוח מחוזקים יותר

"על אף ההתייחסות השלילית שלנו למריבות, הן דווקא חשובות ובונות את הקשר. על ידי מריבה טובה יש אפשרות לפתור קונפליקטים רבים בזוגיות שאם לא נלבן בריב- אנו עלולים לוותר עליהם ולמעשה לוותר על חלקים בעצמינו", כך פתחה את הרצאתה ד"ר אבירה רייזר, מרצה במחלקה למדעי ההתנהגות באוניברסיטת אריאל ומומחית בתחום הזוגיות, בכנס זוגיות שנערך השבוע באוניברסיטה. "יחד עם זאת, מריבות עלולות להיות גם הרסניות, ועל כן, חשוב לדעת מהם הנושאים היותר "מועדים לפורענות" וחשוב שזוגות ילמדו כיצד ניתן לריב בצורה מכבדת ולא הרסנית".

זוגיות - כדאי שכולנו נלמד על מה אנחנו רבים
ד"ר אבירה רייזר

הנושא מספר אחד למריבות והרסני לזוגיות הוא כסף. בני אדם באופן כללי לא מיומנים בשיחות על כסף וכמעט ואף פעם אנו לא מתעסקים בנושא. לא מקובל בחברה לפנות לחבר ולשתף אותו בקשיים כלכליים למשל. הסיבות אשר גורמות למריבות על כסף הן מגוונות החל בהתייחסות שונה למשמעות הכסף אצל אנשים שונים כגון הצלחה, אהבה, יחס, ערך וכו', התייחסות לכסף ככוח במערכת יחסים כאשר הציפיה היא שהמרוויח יותר הוא המחליט, וכלה בציפיות מגדריות שונות ביחס לכסף.

הנושא השני וגם כן הרסני בזוגיות הוא מיניות. מדובר גם כן בנושא טעון שאנו לא מיומנים בשיחות עליו. קונפליקטים רבים בין בני זוג בנושא זה נוטים להישאר לא פתורים, מה שמוביל לתיסכול רב שעלול להיות הרסני בטווח הארוך.

נושא מספר שלוש הוא קנאה רומנטית. על אף שאנו נוטים להתייחס לבגידה רק כפיזית, מחקרים מוכיחים שאנו מקנאים גם בבגידה רגשית והיא עלולה לפגוע בזוגיות שלנו.

בני זוג נוטים לריב גם על עבודות בית ועל גידול ילדים. לרוב, נושא עבודות הבית הוא טעון בעקבות התפיסות המגדריות ששני בני הזוג מגיעים איתם. הפיתרון לקונפליקט זה הוא חלוקה שיוויונית של עבודות הבית. מחקרים מוכיחים כי חלוקת מטלות הבית בין שני בני הזוג עשויה לנבא קשר יציב. נושא גידול הילדים גם הוא נושא טעון, אך בעל נטיה פחות הרסנית מנושאים אחרים. מדובר בקונפליקט שלרוב עולה בתקופות מסויימות, בעיקר בזמן לידת ילד ראשון ובגיל ההתבגרות. בהקשר של נושא זה חשוב להדגיש כי אסור לריב על הילדים בנוכחותם! מחקרים מוכיחים כי יש לכך אפקט שלילי במיוחד וארוך טווח, כבר מגיל חצי שנה.

ד"ר רייזר, בסיכום דבריה, הציגה גם פתרונות מעשיים: "מכיוון שמדובר בנושאים טעונים שיש בהם נטיה הרסנית לזוגיות, יש צורך לרכוש מיומנויות של מריבה נכונה, ע"י רשימת "עשה ולא

תעשה". על מנת שהריב יהיה מועיל יש להימנע מביקורתיות וראיה שלילית, הגנתיות, התעלמות או זילזול במילים ובשפת גוף. לעומת זאת, חשוב לטפח את הקשר הזוגי גם במהלך הריב על ידי אמירת הקשרים חיוביים ולהשתדל לא לריב שוב ושוב את אותה המריבה."

כמו כן, במהלך הכנס, חשפה מינדי אייזנר, מנכ"לית "חיים בפלוס", פרויקט לחינוך פיננסי המשלב כלים כלכליים עם מיומנויות לתקשורת זוגית. הפרויקט מגיע לאלפי בני נוער בתיכונים ובשירות לאומי, ומועבר על ידי סטודנטים. חיים בפלוס מכשירה את הסטודנטים להיות מנטורים פיננסים והם מובילים את החניכים לעתיד של הצלחה כלכלית, מניעה מאוברדראפט, וזוגיות מאושרת.

כנס זוגיות "באושר ובעושר" שנערך על ידי המחלקה למדעי ההתנהגות באוניברסיטת אריאל, נוצר מתוך מטרה לשלב בין כלים חברתיים, כלכליים וחברתיים. במהלכו השתתפו אנשי אקדמיה לצד אנשי מקצוע מהתחום על מנת להעניק נקודת מבט רחבה על האתגרים איתם נאלצים זוגות להתמודד תוך מתן כלים מעולם הפסיכולוגיה החיובית והכלכלה ההתנהגותית להתמודדות עם אתגרים אלו.

אוניברסיטת אריאל הורים זוגיות ילדים

|להציג את כל הפוסטים של מערכת אשקובית

מערכת החדשות "אשקובית לב השומרון" נוסדה בשנת 2010 כאשר מטרתה אידיאולוגית , להוות תקשורת הוגנת למתיישבי השומרון. המערכת הוציאה מהדורה מודפסת בשנת החיים הראשונה שלה בכדי לקדם את אתר החדשות החדש דאז.. המהדורה, הודפסה בדפוס מקצועי ודוורה בכ 22,000 בתי אב ישירות לתיבות הדואר. בשבוע האחרון, העלתה המערכת את אתר הקבע הכולל גירסא סלולרית לנוחיות הגולשים. בימים הקרובים יועלה לאויר אינדקס העסקים כולל הגירסא הסללולרית שלו
המוטו שלנו הוא " אצלנו ההתחייבות היחידה שלך היא להמשיך להתגורר מחוץ לתחומי הקו - הירוק "

« פוסט קודם
פוסט הבא »

בלב החדשות – משנת 2010  / פרסמו אצלנו /  ashkubit.com

© אריאלי פרסום ותקשורת

תגיות
אוכל אל על אריאל בלב החדשות בריאות הורים העיר אריאל חברת תעופה חגים חדשות חדשות בשומרון חדשות מאריאל חדשות מהארץ חדשות מהעולם חינוך טיולים טיסות טיסות לחו"ל טכנולוגיה טרור יוסי דגן ילדים ירושלים כלכלה מבזק מבזקים מגונדרת מדינה מדיני מזון משפט ופלילים נוער נופש ספורט עסקים פלילים פנאי צבא צבא וביטחון צרכנות שומרון תחבורה תיירות תעופה תרבות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס