שר התיירות, יריב לוין: "מדובר בפשע שנאה חמור באתר קדוש לנוצרים. אני רואה בחומרה רבה כל ניסיון לבצע מעשה מכוער כזה של פגיעה או התנכלות לאתרים הקדושים לקהילה הנוצרית"
שר התיירות, יריב לוין, מגנה בחריפות את הפגיעה בכנסיית הלחם והדגים בטבחה. השר הנחה את משרדו לסייע מיידית בשיקום הכנסייה. שר התיירות,
השר לוין, גינה הבוקר בחריפות את המעשה המכוער של הפגיעה בכנסיית "הלחם והדגים" בטבחה. השר הביע סלידה עזה מהמעשה והנחה את הגורמים המקצועיים במשרדו לסייע באופן מיידי וככל הניתן בשיקום הכנסייה. השר לוין אמר: "מדובר בפשע שנאה חמור באתר קדוש לנוצרים. אני רואה בחומרה רבה כל ניסיון לבצע מעשה מכוער כזה של פגיעה או התנכלות לאתרים הקדושים לקהילה הנוצרית, עימה אנו נמצאים בקשר הדוק ומשקיעים רבות ברווחת המבקרים באתריה. הנחיתי את גורמי המקצוע במשרד להעניק סיוע לכנסיה ולאנשיה ללא דיחוי".
"תוצר של שיח אלים"
יו"ר "יש עתיד" יאיר לפיד וח"כ מאיר כהן היו היום בסיור בטחוני בצפון. לפיד הגיב על הצתת כנסיית הלחם והדגים ואמר: " המעשה שהיה בכנסיית הלחם והדגים הוא מעשה יותר מנפשע. זה דברים שמסכנים את מרקם היחסים בין האוכלוסיות במדינת ישראל, זה תוצר של שיח אלים שקיים במדינה, שבין השאר פוליטיקאים מלבים אותו, והגיע הזמן שיפסיקו. הגיע הזמן שנזכור שהמבחן הגדול שלנו הוא לא שאנחנו מסכימים אחד עם השני אלא שאנחנו לא מסכימים אחד עם השני. האם אנחנו יודעים להישאר בני תרבות? האם אנחנו יודעים להישאר מדינה אחת? אני מגנה את זה ובטוח שמכל צידי המפה הפוליטית מגנים את הדבר המתועב הזה שקרה בכנסייה".
"פגיעה בשמה הטוב של מדינת ישראל"
גם אגודת מורי הדרך, מגנה בחריפות את האירוע בלילה שעבר בכנסיית הלחם והדגים שעל שפת הכנרת. "בני העוולה האחראים לפשע השנאה הזה מבקשים לפגוע בסמל המקודש למאות מיליוני מאמינים. במעשיהם הם פוגעים בכבודם של מיליונים ובשמה הטוב של מדינת ישראל וכן בפרנסתם של כל העוסקים בתיירות. אגודת מורי הדרך מחזקת את ידי גורמי האכיפה ומקווה שהאחראים לפשע הזה יאותרו, יילכדו וימוצה הדין בכל חומרתו".
יו״ר האגודה, בני כפיר מציין, כי ״מדינת ישראל בנויה על חירות דתית לכל הדתות ולכל האמונות. במדינה שיש בה עבר והווה המשותף לבני כל הדתות, כיבוד האמונה, המקומות הקדושים ובתי התפילה של האחר הוא בגדר כלל ברזל שאין לעבור עליו. אין תחליף לקיום משותף ולהבנה בין-דתית. אנו משתתפים בצער הכנסיה על המעשה המזעזע, אנו קוראים לכוחות האכיפה לעשות כל שביכולתם כדי ללכוד את הפושעים ומקווים שהללו יקבלו עונש שירתיע אחרים מביצוע פשעים דומים״