במקביל להשלמת עיצוב הפנים בטרמינל, מתבצעות בו בדיקות מקיפות וחזרות גנרליות אינטנסיביות לקראת הפתיחה הרשמית באפריל 2016
למתבונן מהחוץ נראה שהעבודות על הקמת טרמינל הלוויין החדש בנמל התעופה של מינכן קרובות לסיומן. ואולם, בתוך הטרמינל עומלים העובדים במרץ על השלמת עיצוב הפנים. לפני שהמבנה ייכנס לתפקוד מלא באפריל 2016, יש עדיין לבצע סדרת בדיקות ומבחנים.
עם 4,000 איש המייצגים את כל מגוון הפונקציות בנמל התעופה, יציע המתקן החדש לעובדים שירות חלק, אמין ודייקני. מספר זה כולל, בנוסף לעובדי לופטהנזה ונמל התעופה של מינכן, גם עובדים של שותפותיה של לופטהנזה ב-Star Alliance, נציגי רשויות ציבוריות, כגון משמר הגבולות של גרמניה, וחברות אחרות הפועלות במתקן החדש.
בחינת היבטי התפעול
כל היבטי התפעול של טרמינל הלוויין חייבים להיבחן עד הפרט האחרון לפני הפתיחה הרשמית. התפעול הניסיוני יתחיל בנובמבר עם בדיקות בסיסיות הכוללות את בדיקת הפונקציונליות של אגפי הטרמינל השונים. לאחר מכן, בינואר 2016, יתחילו בדיקות התפעול המשולבות. בדיקות אלו כוללות את האינטראקציה בין כל התהליכים הכרוכים בטיפול בנוסעים הנוחתים והממריאים. מבדקים אלה יסתייעו במאות "ניצבים" שיגלמו את תפקיד הנוסעים על מנת להבטיח שחזור כמה שיותר מציאותי של תרחיש תפעול שגרתי. הסימולציה המציאותית ביותר תסייע לאנשים הממונים על הקמת הטרמינל להעריך באיזו קלות הנוסעים מתמצאים בבניין החדש, האם ניתן להשלים את תהליך העלייה למטוס והגעה לטיסת המשך בפרק הזמן שהוקצה לכך ומידת האפקטיביות של השילוט.
למידת הלקחים
הלקחים שיילמדו משלב הניסוי ישמשו לביצוע ההכנות האחרונות במטרה לחסל כל תקלה או עיכוב עד להשקה הרשמית באפריל 2016. לסיום המבדקים יעברו כל תהליכי הטיפול בנוסעים בטרמינל החדש ארבעה ימים של ניסוי חי המדמה תנאים רגילים. ניסוי זה יתקיים במרס 2016.
גם מערכת התחבורה האישית (Personal Transport System – PTS) המחברת את טרמינל הלוויין לטרמינל 2 באמצעות מנהרה שאורכה 400 מטרים תיבדק בקפדנות לפני שתוסמך לשאת נוסעים. חברת Bombardier, היצרנית הקנדית של המערכת, כבר סיפקה שמונה מ-12 הקרונות שירכיבו את שלוש הרכבות במערכת.
כל גשרי הנוסעים הניידים (שרוולים) הותקנו כבר ביולי ותהליך הקבלה הטכני שלהם בעיצומו. תהליך זה כולל בדיקות והכשרה של 400 מפעילי גשרים. לפני שטרמינל הלוויין יוכל להתחיל לטפל בנוסעים ויהפוך לחלק מהאזור המאובטח של נמל התעופה, ייערך חיפוש במבנה כולו. מוצרים מתכלים למסעדות לא יסופקו והטרקלינים של לופטהנזה לא יפעלו עד לפתיחה הרשמית.
מיזם משותף
בדומה לטרמינל 2, טרמינל הלוויין יופעל על-ידי מיזם משותף של נמל התעופה של מינכן עם לופטהנזה, המחזיקים בו ב-60% ו-40% בהתאמה. עם טרמינל הנוסעים החדש תגדל הקיבולת השנתית של נמל התעופה ב-11 מיליון נוסעים. במקביל, ההרחבה תיצור יותר מפי שניים עמדות חנייה למטוסים לצד הטרמינל, מ-24 ל-51. משמעות הדבר שעם פתיחת המתקן יוכלו הנוסעים לעלות למטוס ישירות ללא צורך באוטובוסים, שיפור משמעותי בנוחות הנוסעים ובאיכות השירות בנמל התעופה של מינכן.
חברת FMG
חברת FMG – Flughafen München GmbH, שהוקמה ב-1949, מפעילה את נמל התעופה של מינכן שנפתח במיקומו הנוכחי ב-17 במאי 1992. החברה מוחזקת בבעלות משותפת של מדינה בוואריה (51 אחוזים), הרפובליקה הפדרלית של גרמניה (26 אחוזים) והעיר מינכן (23 אחוזים. לקבוצה התאגידית של FMG יש 14 חברות בנות והיא מעסיקה יותר מ-8,000 עובדים. מספר העובדים הכולל בנמל התעופה של מינכן גדול מ-32,000 והם מועסקים על-ידי 550 חברות. נמל התעופה של מינכן הוא אחד ממקומות העבודה החשובים ביותר בבוואריה. תוך שנים ספורות מפתיחתו התפתח נמל התעופה למרכז חשוב של תעבורה אווירית וביסס את מעמדו כאחד מ-10 נמלי התעופה העמוסים ביותר באירופה. נמל התעופה של מינכן מציע כיום טיסות המשך ליותר מ-200 יעדים ברחבי העולם. ב-2014 עברו בנמל כ-40 מיליון נוסעים.