נשיא התאחדות המלונות בישראל, אלי גונן: "התפוסות בבתי המלון הן תמונת ראי של מצב התיירות בארץ, ולכן המשימה הדחופה כיום היא: לזרז את קצב פעולות השיווק של ישראל בעולם"
בחודש אוגוסט היו כ- 722 אלף לינות תיירים בבתי המלון, שהיוו עלייה של 50% לעומת אוגוסט אשתקד, שבו חל מבצע צוק איתן, אך היוו ירידה של 7% בהשוואה לחודש אוגוסט 2013. בלינות ישראלים נרשמו באוגוסט בבתי המלון כ- 1.8 מיליון לינות ישראלים, שזו עליה של 1% עלייה לעומת אוגוסט אשתקד, כאשר חלק מהלינות נבעו אז מאירוח אורחים ישראלים בבתי מלון שמחוץ לטווח הרקטות מרצועת עזה, ו- 6% עלייה לעומת אוגוסט 2013. לינות תיירים וישראלים הסתכמו בכ- 2.5 מיליון, שזו עלייה של 11% לעומת אוגוסט 2014 ועלייה של 2% לעומת אוגוסט 2013 . כך פרסמה היום המחלקה הכלכלית של התאחדות המלונות בישראל.
חודשים ינואר – אוגוסט
סיכום החודשים ינואר – אוגוסט 2015 במלונות מראה כי היום כ-5.5 מיליון לינות תיירים, שזו ירידה של 16% לעומת ינואר – אוגוסט אשתקד ו- 12% ירידה לעומת התקופה המקבילה ב- 2013).
בשמונה החודשים היו כ- 9.2 מיליון לינות הישראלים, שזו עלייה של 7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ו- 6% עליה לעומת אותה התקופה ב- 2013.
בחודשים ינואר – אוגוסט היו כ- 14.8 מיליון לינות תיירים וישראלים, שזו ירידה של 3% לעומת אשתקד וירידה של 1% לעומת 2013).
תפוסת החדרים בשמונה החודשים שחלפו עמדה על כ- 62%, שזו 4% ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד וירידה של 5% לעומת 2013.
מצבת חדרי המלון בינואר-אוגוסט: עמדה על: 50,281 חדרים, שזו עלייה של 2%.
נתונים בינוניים
לדברי אלי גונן, נשיא התאחדות המלונות בישראל: "התפוסות בבתי המלון הן תמונת ראי של מצב התיירות בארץ, ולכן המשימה הדחופה כיום היא: לזרז את קצב פעולות השיווק של ישראל בעולם. בקיץ אנחנו מצפים לתפוסות שיא בבתי מלון, ולכן הנתונים הבינוניים באוגוסט, בחלק מאזורי הארץ, ובעיקר: בירושלים (כ- 61% תפוסה בלבד), בטבריה (68%), בנתניה (כ- 67%), בחיפה (כ- 66%) ובנצרת (כ- 54%), צריכים להדליק נורה אדומה, מה עוד שגם שאר גורמי התיירות הנכנסת (סוכני נסיעות, מורי דרך, אטרקציות, היסעים), מדווחים על ירידות בפעילות הכלכלית. למשרד התיירות אושרה תוספת תקציבית יפה לשיווק, וכל שבוע שחולף ובו מתעכבות פעולות השיווק בעולם – הוא אובדן למשק הישראלי ולשוק התעסוקה, בעיקר בפריפריה".
גונן ציין, כי "בעולם, להבדיל מאשר אצלנו, חרף מתחים, טרור והתרחשויות גיאופוליטיות, תעשיית התיירות ממשיכה לצמוח בדהרה, וגם במחצית הראשונה של 2015 צמחה ב- 4%. בכל הדיונים המתקיימים במשרד האוצר, בבנק ישראל, בוועדת הכספים וביתר הגופים המנהלים את הכלכלה הישראלית, צריך לעבור המסר: כדאי לנצל את תעשיית התיירות כמנוע צמיחה כדי להבטיח את הצמיחה המשקית, כפי שמקובל בארצות אחרות. אנחנו ממתינים כבר בקוצר רוח לבליץ השיווקי בעולם כדי להניע קדימה את תנועת התיירות לארץ".