• חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
תפריט
  • חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
ד"ש מהשומרון עם יפעת אריאלי - לחץ לצפייה
צרכנות
אוכל
זוגיות
תעופה
תיירות
דעות
תרבות
משפטי
נומרולוגיה
ילדודס
שיווק
בריאות
עיצוב
יהדות
סטיילינג
גינון
נדל"ן
גרפיקה
פרסם כאן
כתבים
ראשי » חדשות מהארץ » במד"א לומדים את שפת הסימנים

במד"א לומדים את שפת הסימנים

יפעת אריאלי 07/02/2016 12:57

בסוף השבוע הגיעו עשרות מצוותי מד"א למכון לקידום החירש ועברו הדרכה מיוחדת שתאפשר להם לתקשר עם חרשים וכבדי שמיעה בשטח באמצעות שפת הסימנים

במד"א ובמכון לקידום החירש החליטו לצאת בשיתוף פעולה מיוחד ויוצא דופן שיכשיר את החובשים והפאראמדיקים של מד"א לדבר את שפת הסימנים על מנת לתקשר בזירות של אירועים עם נפגעים חירשים וכבדי שמיעה או בני משפחותיהם.

שפת הסימנים
לומדים במד"א את שפת הסימנים
צילום: דוברות מד"א

בסוף השבוע התקיימה סדנא המיוחדת  במכון לקידום החירש על ידי מנהלת תחום ההדרכה במכון הגברת גל רוקניאן לקחו חלק למעלה מ-30 חובשים ופאראמדיקים של מד"א שלמדו על עולמם של קהילת החרשים, שמעו על כללי תקשורת עם אנשים חרשים וכבדי שמיעה ולמדו אוצר מילים בשפת הסימנים לשאלות הרלוונטיות בתחום מצבי חירום רפואיים, מידע על מצב הנפגע, על הרקע הרפואי שלו, שאלות על עזרה ומילות הכוונה המסייעות לתקשר עם קהילת החרשים וכבדי השמיעה ובני משפחתם.

הנגשת שירותי החירום לקהילת החירשים וכבדי השמיעה במד"א החלה כבר בשנות ה-90 עם כניסתו של מכשיר הפקס למוקד מד"א, בהמשך לפני כ- 16 שנים נכנסה מערכת מסרונים (SMS) ובשנים האחרונות התווספה גם טכנולוגיות הדואר האלקטרוני.

חובשת מתנדבת במד"א גל שידלו מפתח תקווה שהשתתפה בסדנא סיכמה: "אני יוצאת מכאן היום עם תחושה נהדרת שללא כל מאמץ ובתוך זמן קצר רכשנו ידע בסיסי לתקשר עם קהילת החרשים וכבדי השמיעה, זאת הייתה חוויה נעימה שלי באופן אישי חיזקה את יכולת ההתמודדות שלי במקרה שאצטרך".

שפת הסימנים
לומדים במד"א את שפת הסימנים
צילום: דוברות מד"א

מנהלת המכון לקידום החירש הגב' יעל קקון: "החרשים וכבדי השמיעה נתקלים לא מעט בבעיות של קבלת שירותים. במסגרת הנגשת שירותי החירום לקהילה אנחנו רואים חשיבות רבה מאוד לפתוח ערוץ מיוחד של שיתוף פעולה עם מגן דוד אדום. אין לנו ספק שההדרכות לחובשים ולפאראמדיקים יסייעו בהצלת חיים וישפרו את השירות לציבור החרשים וכבדי השמיעה."

 מנכ"ל מד"א אלי בין: "ברצוני להודות למכון לקידום החירש על היוזמה ושיתוף הפעולה. כל ידע חדש שצוברים החובשים והפאראמדיקים במד"א מסייע במשימתנו העיקרית שהיא הצלת החיים. כארגון ההצלה הלאומי של מדינת ישראל היינו חלוצים בהנגשת שירותנו לקהילת החירשים וכבדי השמיעה באמצעות פקס, מסרונים וכתובת דוא"ל והיום קידמנו אמצעי הנגשה נוסף שעובדי ומתנדבי מד"א יוכלו להבין טוב יותר גם את אוכלוסיית החרשים וכבדי השמיעה בישראל. אנו נמשיך במד"א ככל יכולתנו לפעול לטובת הנגשת כלל שירותנו לציבור".

עוד בנושא :

“נאמני חיים” פרויקט המתנדבים הענק של מד”א יוצא לדרך

 

אלי בין בעלי מוגבלויות חדשות מהארץ חירשים מד"א שפת הסימנים

יפעת אריאלי |להציג את כל הפוסטים של יפעת אריאלי

כתבת התיישבות ערוץ 20, עורכת בלב החדשות.
לפניות לכתבת במייל yifatar@ashkubit.com יש בידיך מידע מעניין? תמונה נשמח לקבל ממך דיווח למייל

« פוסט קודם
פוסט הבא »

בלב החדשות – משנת 2010  / פרסמו אצלנו /  ashkubit.com

© אריאלי פרסום ותקשורת

תגיות
אוכל אל על אריאל בלב החדשות בריאות הורים העיר אריאל חברת תעופה חגים חדשות חדשות בשומרון חדשות מאריאל חדשות מהארץ חדשות מהעולם חינוך טיולים טיסות טיסות לחו"ל טכנולוגיה טרור יוסי דגן ילדים ירושלים כלכלה מבזק מבזקים מגונדרת מדינה מדיני מזון משפט ופלילים נוער נופש ספורט עסקים פלילים פנאי צבא צבא וביטחון צרכנות שומרון תחבורה תיירות תעופה תרבות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס