עם סגירת 96% מלונות הרשומים בהתאחדות המלונות, נשלחו לבתיהם יותר מ-35 אלף עובדים המועסקים במלונות. המלונאים אינם יכולים לעמוד בתשלומי ארנונה היטלים ומיסים
כ-380 מלונות (כ-96%) סגורים. בד בבד עם סגירת המלונות, נשלחו לבתיהם יותר מ-35 אלף עובדים המועסקים במלונות. כותב נשיא התאחדות המלונות אמיר חייק במכתביו לשר האוצר משהכחלון ולשר הפני אריה דרעי. לדבריו, מאז מכתבו הקודם לשרים חלפו 5 ימים ובתקופה זו נסגרו 80 מלונות נוספים.
במכתבו טוען חייק, כי "סגירת המלונות היא תולדה של מדיניות הממשלה במסגרת המאבק בקורונה, אשר הטילה מגבלות כבדות אשר פגעו פגיעה מהותית ביכולתם של המלונות לשמש לתכלית שאליה נועדו ובכלל זה, באמצעות ההנחיות על סגירת גבולות הארץ לתיירים, איסור הבידוד במלונות, איסור ההתקהלות והגבלת התנועה של ישראלים, איסור הפעלת בתי אוכל, בריכות, מתקני ספא, בתי כנסת וכיוב', צמצום למינימום של כוח העבודה המותר במלון וכיוב'.
"במצב כזה בו המלונות סגורים, ללא הכנסות, נטל ההוצאות הקבועות עלול להביא את המלונות לחדלות פירעון.
"למלון סגור אין יכולת לשלם מיסים, היטלים וארנונה וכיוצ"ב.
"נכון לרגע זה, חייבים מלונות ישראל הסגורים בתשלום הוצאות קבועות[1] בסך של כ-200 מיליון ש"ח לחודש. הארנונה לבדה מהווה כ-40% מההוצאות הקבועות ללא שכר.
"|אנו מבקשים מכם לגבש בהקדם חבילת סיוע ייעודית, הפוטרת את המלונות מתשלום ההוצאות הקבועות במהלך המשבר ובחודשי ההתאוששות הארוכים שיבואו לאחריו.
"אני מניח כי ברור לכולנו כי במצב הנוכחי, ללא קבלת הקלות מיידיות, ענף המלונות בישראל יימחק".
[…] “בתי המלון בישראל היו הראשונים להיפגע ויהיו האחרונים להתאושש, 96% מבתי המלון כבר נסגרו ואנחנו מבקשים סיוע בהול של הממשלה. הבוקר התחלנו לתלות שלטי מחאה ענקיים בחזיתות המלונות בארץ. בינתיים, נתלו שלטים על מלונות בירושלים, מחר יתלו גם בת”א”, נמסר מהתאחדות המלונות בישראל. […]