• חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
תפריט
  • חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
ד"ש מהשומרון עם יפעת אריאלי - לחץ לצפייה
צרכנות
אוכל
זוגיות
תעופה
תיירות
דעות
תרבות
משפטי
נומרולוגיה
ילדודס
שיווק
בריאות
עיצוב
יהדות
סטיילינג
גינון
נדל"ן
גרפיקה
פרסם כאן
כתבים
ראשי » חדשות מאריאל » חדשות העיר אריאל » 58.2% הצבעה הערב באריאל

58.2% הצבעה הערב באריאל

יפעת אריאלי 30/10/2018 23:23

הערב חזינו באחוזי ההצבעה הגבוהים ביותר שידעה אריאל עד עתה. 9,020 בני אדם מימשו הערב את זכות ההצבעה בעיר. מדובר במחצית מכמות מבעלי זכות ההצבעה בעיר.

אחוז הצבעה גבוה עלול לסכן את הסיעות הקטנות והחדשות  ולגבות מהם את הקולות  יבגני גלייזר , מנהל הבחירות באריאל הודיע הערב כי הקלפיות ננעלו וכי כעת, החלו למנות את פתקי ההצבעה.

מניית הקולות מתבצעת דרך מערכת "נדב"  אליה מוקלדים הנתונים שידווחו בצורה מהירה הרבה יותר. הספירה הידנית היחידה שמתקיימת כיום היא ספירת הקולות בקלפיות וניפוי הפתקים הפסולים. ולמעשה קובץ אקסל המכיל את כלל נתוני הקלפיות והמצביעים יעודכן באופן מהיר יחסית עם נתוני ההצבעות שיתקבלו מכל קלפי.

צילום: אנטון פילין

קולות החיילים יגיעו מחר בשעות הצהריים מחר במקרה הטוב. התוצאות הללו לא ישפיעו באופן קיצוני על התוצאות הסופיות, אך נתונים סופיים יימסרו מחר מיד לאחר שיגיעו תוצאות קולותיהם של החיילים.

בנוסחת חישוב הקולות יש שלושה שלבים של חישוב. השלב השלישי, מודד הוא סה"כ קולות כשרים מינימום למנדט. אני מעריך שיהיו במנדט סך של 700 קולות.  מתוך 15,530 בוחרים עם אחוז של 58.2% הצבעה נקבל מקסימום של כ-700 קולות למנדט, ללא קולות החיילים. נתון זה מסכן את הסיעות הקטנות והחדשות שעלולות לא לעבור את אחוז החסימה. המכסה הוא 75%.

צילום: אנטון פילין

התנאי לסיבוב שני הוא שמתוך חמשת המועמדים, לא יקבל אף מועמד 40% מקולות הבוחרים. אם אף מתמודד לא עבר 40%, שני המועמדים הגבוהים ביותר  יתמודדו כבר ב13 לחודש הקרוב לסיבוב שני.

מבחינת הלוגיסטיקה במקרה זה, הקלפיות יהיו זהות למעט הקלפיות הנגישות. יהיו 25 מזכירים שיעבדו חצי יום ויקבלו שכר. מנהל הבחירות והמערכת מחויבים להביא אותם שוב ליום הבחירות למרות שחלק מהמזכירים לא יגיעו כי לא יהיה יום שבתון.

צילום: אנטון פילין

יחד עם זאת, קיימת חובה לפתוח אתת כל הקלפיות והמתמודדים יצטרכו להביא את היו"ר ו או הסגן כפי שהביאו בבחירות היום.

במידה ושני המתמודדים ממשיכים להתמודד זה מול זה, האחד שיקבל את אחוז ההצבעות הגבוהות ביותר יזכה בראשות העיר.

בסיבוב השני מתקיים דו קרב בו במקרה ואחד מהמועמדים הסיר את מועמדותו  יוצבו בקלפיות פתקים ירוקים. המתמודד  עצמו יצטרך לקבל מעל 50% מהקולות הכשרים. במידה והמתמודד הנותר יפסיד מול הפתקים הירוקים שיוצבו בקלפיות, לא ייבחר ראש עיר ויוכרז על ועדה קרואה.

צילום: אנטון פילין

 

 

אריאל בחירות בחירות באריאל העיר אריאל חדשות מאריאל

יפעת אריאלי |להציג את כל הפוסטים של יפעת אריאלי

כתבת התיישבות ערוץ 20, עורכת בלב החדשות.
לפניות לכתבת במייל yifatar@ashkubit.com יש בידיך מידע מעניין? תמונה נשמח לקבל ממך דיווח למייל

« פוסט קודם
פוסט הבא »
מחפשים משהו?
תגיות
אוכל (534) אל על (171) אריאל (278) בלב החדשות (193) בריאות (340) הורים (280) העיר אריאל (188) חברת תעופה (597) חגים (259) חדשות (2771) חדשות בשומרון (600) חדשות מאריאל (305) חדשות מהארץ (3077) חדשות מהעולם (315) חינוך (235) טיולים (482) טיסות (219) טיסות לחו"ל (169) טכנולוגיה (187) טרור (541) יוסי דגן (180) ילדים (452) ירושלים (223) כלכלה (1556) מבזק (289) מבזקים (346) מגונדרת (161) מדינה (202) מדיני (192) מזון (237) משפט ופלילים (374) נוער (173) נופש (373) ספורט (163) עסקים (327) פלילים (159) פנאי (866) צבא (247) צבא וביטחון (1042) צרכנות (865) שומרון (243) תחבורה (323) תיירות (1163) תעופה (1173) תרבות (401)

בלב החדשות – משנת 2010  / פרסמו אצלנו /  ashkubit.com

© אריאלי פרסום ותקשורת

תגיות
אוכל אל על אריאל בלב החדשות בריאות הורים העיר אריאל חברת תעופה חגים חדשות חדשות בשומרון חדשות מאריאל חדשות מהארץ חדשות מהעולם חינוך טיולים טיסות טיסות לחו"ל טכנולוגיה טרור יוסי דגן ילדים ירושלים כלכלה מבזק מבזקים מגונדרת מדינה מדיני מזון משפט ופלילים נוער נופש ספורט עסקים פלילים פנאי צבא צבא וביטחון צרכנות שומרון תחבורה תיירות תעופה תרבות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס